Francia rakott krumpli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megpucoltam, felkarikáztam és sós vízben megfőztem.
A tojásokat is keményre főztem.
A kis fej hagymát apróra vagdaltam, és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem,majd levettem a tűzről.
A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam.
A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam, és a főző tejszínnel felengedtem, valamint hozzáadtam a tejet is, és lassú tűzön besűrítettem.Sóztam borsoztam.
A burgonyát, tojást, és a kolbászt belekevertem a besamelmártásba.
Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem. A besamelles hozzávalókat beleöntöttem.
A tetejére egy pohár tejfölben elkevert tojássárgáját simítottam. A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam.
180 fokon szép pirosra megsütöttem.