Főoldal / Levesek / Frankfurti leves Marcsi konyhájából

Frankfurti leves Marcsi konyhájából

Frankfurti leves Marcsi konyhájából

Frankfurti leves Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • egy kis fej kelkáposzta
  • 3 darab közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • őrölt kömény
  • só, bors
  • majoránna
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3 pár virsli
  • kevés olaj
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl + a tálaláshoz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, a kockára vágott krumplit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.
Miközben a leves fő a virslit felkarikázzuk és elkészítjük a rántást. A lisztet kevés olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük hideg vízzel és simára keverjük. Besűrítjük vele a levest, majd hozzáadjuk a virslit is.
Végül hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
Ízlés szerint plusz tejföllel kínáljuk.

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére