Frissensült tarja zöldségekkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd amikor kihűlt a héját lehúzzuk és karikákra vágjuk.
A húst kiklopfoljuk és besózzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és hirtelen átsütjük rajta a hússzeleteket.
Egy hőálló edény aljára lerakjuk a burgonya karikák felét. Sózzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyem felével, és meglocsoljuk a hús sütésből visszamaradt olajjal Ráterítjük a maradék burgonyát, megszórjuk a petrezselyemmel és meglocsoljuk az olajjal.
A burgonyára rátesszük a hússzeleteket, és megpakoljuk a karikára vágott lilahagymával.Kevés olajon kissé megfuttatjuk a felszeletelt gombát (nem szabad sózni), majd eloszlatjuk a hagymás réteg tetején.
A gombára a kaliforniai paprika és paradicsom szeleteket rétegezünk, majd betakarjuk szeletelt gépsonkával, és meghintjük reszelt sajttal.
200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Tetszés szerint más húsból is elkészíthető. (pl: csirkemell filé, sertés karaj )
Finom étel, melyet akár vendégeknek, szülinapokra, családi összejövetelekre is elkészíthetünk.