Frutti kocka
Hozzávalók:
Továbbá:
A lekenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A két piskótát kisütjük, kihűtjük, majd az egyik piskótalapot összemorzsoljuk.
A vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát összekeverjük és ráöntjük a piskóta morzsára. (ha száraz lenne lehet még egy kis cukros vizet ráönteni)
A piskótalapot megkenjük sárgabaracklekvárral, eloszlatjuk rajta a beízesített, összemorzsolt piskótát.
A tejszínt a habfixálóval habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
A tetejét darált dióval és mazsolával díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a süteményt sokan nem ismerik. Tudom ajánlani ,mert nagyon finom. Igaz nehezebb felverni a hűtött nem növényi tejszínt, de szánjuk rá az időt, mert sokkal finomabb a sütemény vele.