Főoldal / Desszertek / Frutti kocka

Frutti kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Frutti kocka

Frutti kocka

Hozzávalók:

  • 2db 4 tojásos piskóta

Továbbá:

  • 10 dkg cukor
  • 1 rumaroma,vagy 0,5 dl rum
  • kb. 1,5 dl meleg víz
  • 1 cs. vaníliás cukor

A lekenéshez:

  • sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • darált dió
  • mazsola
  • 4-5 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A két piskótát kisütjük, kihűtjük, majd az egyik piskótalapot összemorzsoljuk.
A vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát összekeverjük és ráöntjük a piskóta morzsára. (ha száraz lenne lehet még egy kis cukros vizet ráönteni)

A piskótalapot megkenjük sárgabaracklekvárral, eloszlatjuk rajta a beízesített, összemorzsolt piskótát.
A tejszínt a habfixálóval habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.

A tetejét darált dióval és mazsolával díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a süteményt sokan nem ismerik. Tudom ajánlani ,mert nagyon finom. Igaz nehezebb felverni a hűtött nem növényi tejszínt, de szánjuk rá az időt, mert sokkal finomabb a sütemény vele.

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére