Főoldal / Sertés ételek / Fűszeres sült bőrös malackaraj

Fűszeres sült bőrös malackaraj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fűszeres sült bőrös malackaraj

Fűszeres sült bőrös malackaraj

Hozzávalók:

  • 2 kg csontozott bőrös sertéskaraj
  • 2 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. szárított csilipehely
  • 2-3 tk. só
  • 1-2 kk. bors
  • 3-4 ek. olaj

A mártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. balzsamecet
  • 3 ek. áfonyalekvár
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst megmossuk és átkenjük olajjal, majd alaposan besózzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Ha szeretnénk, át is kötözhetjük spárgával, hogy megtartsa a formáját.

Tepsibe tesszük és öntünk alá egy kevés vizet, 200 fokon sütjük 40 percen át, időközben meg is forgatjuk és meglocsolgatjuk a kisült szafttal. A lekapcsolt sütőben hagyjuk pihenni még 10 percen át.

A vajat, a felaprított vöröshagymát, az áfonyalekvárt és a balzsamecetet összekeverjük, majd tálaláskor a sült hús mellé kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki szereti, a tetejét egész köménnyel és nagy szemű sóval is megszórhatja.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére