Gesztenyegolyó
Hozzávalók:(Kb 40 darabhoz)
A csokoládé mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A darált kekszet a tej kivételével a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá adjuk és masszává gyúrjuk.
A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk és egy tálcára sorakoztatjuk, amíg elkészítjük a mázat.
A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.
A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba. Asztalra terített sütőpapírra sorakoztatjuk a csokiba belemártogatott golyókat.
Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan az ujjunkkal simítsuk el, és már fogyasztható is.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Gyors, sütés nélküli finomság.