Gesztenyés őzgerinc
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A porcukorral a tojás sárgáját kikeverem.
A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem.
A fehérjét laza mozdulatokkal hozzákeverem a tojássárgás keverékhez, majd beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet is. Vigyázva, hogy a fehérjehab ne nagyon törjön össze.
A masszát 35x32cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Közben a pudingport a tejjel sűrűre főzöm. Amikor leveszem a tűzről belekeverem a gesztenyemassza felét, a rumot valamint a kakaóport.
Egy nagyobb őzgerincformát, folpackal kibélelek és a piskóta lapot belehelyezem.
A megmaradt tésztából egy kis lapot levágok amit félreteszek.
A piskótával kibélelt formába teszem a krém felét.
A megmaradt gesztenyemasszából két rudat sodrok amit a masszába teszek ,egymástól kevés távolságra.
A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével.
Erre a maradék gesztenye krém kerül, és a félretett lappal lezárom a tészta tetejét.
Hűtőbe teszem egy-két órára.
Tálalás előtt a süteményt az őzgerincsütőből kiöntöm és tejszínhabbal díszítem a tetejét.
A gesztenyés őzgerinc egy dekoratív és finom sütemény, mely akár ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét az asztalon.