Gölödin leves
Hozzávalók:
A gombóchoz:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A krumplit leszűrjük, a levét félretesszük a leveshez. A megfőtt burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást.
A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és egy tányéron félretesszük őket.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük 2-3 dl vízzel.
Bele tesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát,és az ételízesítőt.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék, hozzáadjuk a gombócokat és együtt főzzük.
Amikor feljönnek a gombócok a leves tetejére, 2-3 perc múlva elkészül.
Finom, gyors leves.