Főoldal / Levesek / Gölödin leves

Gölödin leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gölödin leves

Gölödin leves

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 levél zeller vagy zellergumó 
  • 1 tk. házi paprikakrém
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 ek. olaj
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 1 tk. ételízesítő

A gombóchoz:

  • 40 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 4 ek. finomliszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A krumplit leszűrjük, a levét félretesszük a leveshez. A megfőtt burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást.
A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és egy tányéron félretesszük őket.

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük 2-3 dl vízzel.
Bele tesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát,és az ételízesítőt.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.

A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék, hozzáadjuk a gombócokat és együtt főzzük.
Amikor feljönnek a gombócok a leves tetejére, 2-3 perc múlva elkészül.
Finom, gyors leves.

Gölödin leves 4.75/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére