Főoldal / Reggelik / Gombás melegszendvics

Gombás melegszendvics

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás melegszendvics

Gombás melegszendvics

Hozzávalók:

  • 5 kifli vagy zsemle
  • fél kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna vagy 5 cl étolaj
  • fél l ketchup
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 30 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát megmossuk, szeleteljük. A sajtot lereszeljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A kifliket vagy zsemléket ketté vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát és addig pároljuk míg elfövi a levét.

Ha kezd pirulni, ráöntjük a ketchupot és kicsit forraljuk majd levesszük a tűzről.

A fél kiflikre vagy zsemlékre halmozunk a gombás raguból, megszórjuk reszelt sajttal és szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére