Gombás sertés becsinált leves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst kockákra vágom.A zöldségeket megtisztítom, felaprítom.
A zöldségeket a margarinon megdinsztelem. Beleteszem a felkockázott húst, fehéredésig pirítom, majd felengedem kevés vízzel, fűszerezem, az apróra vágott petrezselyemmel, tárkonnyal, és a sóval, lefedve addig főzöm amíg a hús megpuhul.
Arra vigyázzunk hogy víz mindig legyen alatta.(ha párolog pótolni kell)
Ha a hús megpuhult 1 l vízben simára keverjük a gombakrémport és felöntjük vele a levest, és felforraljuk.
Tálaláskor tejszínnel, és citromlével dúsítjuk.
Petrezselyemmel és citrom karikával díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy laktató leves, ami után másodiknak adhatunk valami könnyű fogást, én túró gombócot készítettem mellé.