Főoldal / Levesek / Gombás sertés becsinált leves

Gombás sertés becsinált leves

Gombás sertés becsinált leves

Gombás sertés becsinált leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertéscomb
  • 1-1 szál sárga és fehér répa
  • 1 marék borsó
  • 2 ek. margarin
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. gombakrémleves
  • 1 tk. tárkony
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis citrom
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst kockákra vágom.A zöldségeket megtisztítom, felaprítom.

A zöldségeket a margarinon megdinsztelem. Beleteszem a felkockázott húst, fehéredésig pirítom, majd felengedem kevés vízzel, fűszerezem, az apróra vágott petrezselyemmel, tárkonnyal, és a sóval, lefedve addig főzöm amíg a hús megpuhul.

Arra vigyázzunk hogy víz mindig legyen alatta.(ha párolog pótolni kell)

Ha a hús megpuhult 1 l vízben simára keverjük a gombakrémport és felöntjük vele a levest, és felforraljuk.

Tálaláskor tejszínnel, és citromlével dúsítjuk.

Petrezselyemmel és citrom karikával díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy laktató leves, ami után másodiknak adhatunk valami könnyű fogást, én túró gombócot készítettem mellé.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére