Elmentem!Gombás sertés becsinált leves
Hozzávalók:
- 20 dkg sertéscomb
- 1-1 szál sárga és fehér répa
- 1 marék borsó
- 2 ek. margarin
- 1 dl tejszín
- 1 cs. gombakrémleves
- 1 tk. tárkony
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 kis citrom
- víz
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A húst kockákra vágom.A zöldségeket megtisztítom, felaprítom.
A zöldségeket a margarinon megdinsztelem. Beleteszem a felkockázott húst, fehéredésig pirítom, majd felengedem kevés vízzel, fűszerezem, az apróra vágott petrezselyemmel, tárkonnyal, és a sóval, lefedve addig főzöm amíg a hús megpuhul.
Arra vigyázzunk hogy víz mindig legyen alatta.(ha párolog pótolni kell)
Ha a hús megpuhult 1 l vízben simára keverjük a gombakrémport és felöntjük vele a levest, és felforraljuk.
Tálaláskor tejszínnel, és citromlével dúsítjuk.
Petrezselyemmel és citrom karikával díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy laktató leves, ami után másodiknak adhatunk valami könnyű fogást, én túró gombócot készítettem mellé.
Gombás sertés becsinált leves 3.75/5 (4 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!