Főoldal / Egytálételek / Görög sült csirke

Görög sült csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Görög sült csirke

Görög sült csirke

Hozzávalók:

  • 8 db bőr nélküli csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 kg újburgonya
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 tk. oregánó
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő felmelegszik készítsük el a fűszerkeverékünket.
Egy kis tálban keverjük össze az oreganot, apróra vágott (vagy zúzott) fokhagymát, a reszelt citromhéjat, a sót, és a borsot.

Helyezzük egy tepsibe a csirkecombokat és a negyedre vágott zöldségeket a vajat kockázzuk fel és osszuk el a zöldségek tetején.Szórjuk meg a tepsiben lévőket a fűszerkeverékkel. Takarjuk le alufóliával és süssük 30-35 percig, majd a fóliát levéve még 10 percig hogy átpiruljanak a hozzávalók.

Ízlés szerint fokhagymás joghurtos/tejfölös dresszinget is kínálhatunk mellé.

Görög sült csirke 3.25/5 (12 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére