Gyors halászlé tésztával bajai utánzat
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halat besózom, kockára vágom, s beteszem a hűtőbe. (Tej és ikra is jó lett volna bele, de amikor a filét vettem a multinál, egyik sem volt.)
A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chili paprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.
Amikor felforrt, beleteszem a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntök bele vörösbort.
Amikor megfőtt, tálalom A tányérba merek a halléből, ügyelek rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne, teszek rá tejfölt és egy chili paprikát.