Gyros tócsnin, tzatzikivel
Hozzávalók:A húshoz:
A tócsnihoz:
A sütéshez:
A tzatzikihez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Első lépésként a tzatzikit készítjük el.
Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja) Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, majd lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a görög joghurtot is, majd fogyazstásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A húst csíkokra vágjuk, alaposan befűszerezzük, majd egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.
A tócsnihoz a burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés lisztet és alaposan elkeverjük.
Egy kisebb serpenyőben, kevés olajon, desszertes tányér méretű aranyszínű és ropogós tócsnikat sütünk belőle, személyenként 2 darabot.
A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük.
Tálalás:
Minden tányérra leteszünk egy tócsnit, majd rásimítunk 1 nagy evőkanál tzatzikit és befedjük a második tócsnival. Ráhalmozunk egy adag tzatzikit, a fűszeres gyros húst, valamint a paradicsomot és a felszeletelt lilahagymát. Ízlés szerint kaporral is megszórhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!