Főoldal / Szárnyas Ételek / Gyros tócsnin, tzatzikivel

Gyros tócsnin, tzatzikivel

Gyros tócsnin, tzatzikivel

Gyros tócsnin, tzatzikivel

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1 kg csirkemell filé
  • fűszerek ízlés szerint
  • (oregano, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, kakukkfű, petrezselyem, fahéj)

A tócsnihoz:

  • 1-1,2 kg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 2 ek. liszt

A sütéshez:

  • olaj

A tzatzikihez:

  • 1 db közepes kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 dl görög joghurt
  • friss kapor (ízlés szerint)

A tálaláshoz:

  • paradicsom
  • lilahagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként a tzatzikit készítjük el.

Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja) Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, majd lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a görög joghurtot is, majd fogyazstásig a hűtőszekrénybe tesszük.

A húst csíkokra vágjuk, alaposan befűszerezzük, majd egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A tócsnihoz a burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés lisztet és alaposan elkeverjük.
Egy kisebb serpenyőben, kevés olajon, desszertes tányér méretű aranyszínű és ropogós tócsnikat sütünk belőle, személyenként 2 darabot.

A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük.

Tálalás:

Minden tányérra leteszünk egy tócsnit, majd rásimítunk 1 nagy evőkanál tzatzikit és befedjük a második tócsnival. Ráhalmozunk egy adag tzatzikit, a fűszeres gyros húst, valamint a paradicsomot és a felszeletelt lilahagymát. Ízlés szerint kaporral is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére