Gyümölcsös rizskoch
Hozzávalók:
A közepéhez:
|
|
Elkészítés:
Először megfőzzük a pudingot a gyümölccsel együtt, mikor langyosra hűlt belekeverjük a rumaromát. Félre tesszük.
A rizst feltesszük a tejbe főni, ha elfövi a levét és még kemény a rizs öntünk utána tejet. Mikor megfőtt és langyosra hűlt, bele tesszük a citrom reszelt héját.A tojások sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd a rizshez keverjük.Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk és beszórjuk morzsával (használhatunk sütőpapírt is). Beleöntjük a rizses masszát, és egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd a közepéről, keveset a széleire húzunk. A középső mélyedésbe kanalazzuk a pudingos gyümölcsöt.
A szélét megszórjuk fahéjjal/szegfűszeggel elkevert cukorral.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, felszeleteljük, és tejszínhabbal vagy olvasztott csokoládéval tálaljuk.( Nekem most nem volt itthon.)
Tipp / megjegyzés:
Én cseresznyéből és meggyből csináltam vegyesen, de bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Akinek nem elég édes tehet bele több cukrot.