Gyümölcsös vaníliakrémes máklepény
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a puha rámával habosra keverjük.Hozzáadjuk a citromhéjat, a mákot, és a sütőporral elkevert lisztet. Majd annyi tejet hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük,majd hozzáadjuk a vanília aromát, és kihűtjük.
A megsült, lehűlt tésztát ketté vágjuk, és a kihűlt krém 3/4-ével megtöltjük.
A maradék krémet rákenjük a tetejére és meg szórjuk gyümölccsel, hűtőbe dermesztjük. Kockákra vágva kínáljuk.
Ha az összes krémet betöltjük a lapok közé, akkor a tetejét bevonhatjuk tejszínnel, vagy cukormázzal is.
Tipp / megjegyzés:
A tészta olyan sűrű legyen mint amikor a palacsinta tésztát bundázásra készítjük.