Gyümölcsös vaníliakrémes máklepény

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 5 dkg ráma
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg darált mák
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg liszt
- tej
A krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 vanília aroma
- 20 dkg gyümölcs (szeder, ribizli, áfonya, stb.)
- télen a friss helyett aszalt gyümölcs, cukrozott narancs/citrom kockák
|
| Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
| Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
| Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
| Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a puha rámával habosra keverjük.Hozzáadjuk a citromhéjat, a mákot, és a sütőporral elkevert lisztet. Majd annyi tejet hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük,majd hozzáadjuk a vanília aromát, és kihűtjük.
A megsült, lehűlt tésztát ketté vágjuk, és a kihűlt krém 3/4-ével megtöltjük.
A maradék krémet rákenjük a tetejére és meg szórjuk gyümölccsel, hűtőbe dermesztjük. Kockákra vágva kínáljuk.
Ha az összes krémet betöltjük a lapok közé, akkor a tetejét bevonhatjuk tejszínnel, vagy cukormázzal is.
Tipp / megjegyzés:
A tészta olyan sűrű legyen mint amikor a palacsinta tésztát bundázásra készítjük.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!