Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös vaníliakrémes máklepény

Gyümölcsös vaníliakrémes máklepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös vaníliakrémes máklepény

Gyümölcsös vaníliakrémes máklepény

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg ráma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg darált mák
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • tej

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 vanília aroma
  • 20 dkg gyümölcs (szeder, ribizli, áfonya, stb.)
  • télen a friss helyett aszalt gyümölcs, cukrozott narancs/citrom kockák
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, a puha rámával habosra keverjük.Hozzáadjuk a citromhéjat, a mákot, és a sütőporral elkevert lisztet. Majd annyi tejet hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.

Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük,majd hozzáadjuk a vanília aromát, és kihűtjük.

A megsült, lehűlt tésztát ketté vágjuk, és a kihűlt krém 3/4-ével megtöltjük.

A maradék krémet rákenjük a tetejére és meg szórjuk gyümölccsel, hűtőbe dermesztjük. Kockákra vágva kínáljuk.

Ha az összes krémet betöltjük a lapok közé, akkor a tetejét bevonhatjuk tejszínnel, vagy cukormázzal is.

Tipp / megjegyzés:
A tészta olyan sűrű legyen mint amikor a palacsinta tésztát bundázásra készítjük.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére