Főoldal / Kelt tészták / Hagymás-baconos lepény

Hagymás-baconos lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymás-baconos lepény

Hagymás-baconos lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 ek. víz
  • 1 tojás
  • 22,5 dkg kenyér liszt
  • 1 tk. só
  • 2,5 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 tk. szárított élesztő

A tetejére:

  • 1 kisdobozos tejföl
  • 1 póréhagyma
  • 2 lilahagyma
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 2 tojás
  • bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán a tepsink méretére kinyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, majd sóval, borssal ízesítjük, és a tésztára simítjuk.

A tetejét megpakoljuk a szeletelt baconnel, majd megszórjuk a felszeletelt lila és póré hagymával.
Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva kb. 20 perc alatt megsütjük.

Egyszerű és finom.

Hagymás-baconos lepény 4.14/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére