Elmentem!Hagymás-baconos lepény
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 ek. víz
- 1 tojás
- 22,5 dkg kenyér liszt
- 1 tk. só
- 2,5 dkg margarin (olvasztott)
- 1 tk. szárított élesztő
A tetejére:
- 1 kisdobozos tejföl
- 1 póréhagyma
- 2 lilahagyma
- 10 dkg szeletelt bacon
- 2 tojás
- só
- bors
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán a tepsink méretére kinyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, majd sóval, borssal ízesítjük, és a tésztára simítjuk.
A tetejét megpakoljuk a szeletelt baconnel, majd megszórjuk a felszeletelt lila és póré hagymával.
Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva kb. 20 perc alatt megsütjük.
Egyszerű és finom.
Hagymás-baconos lepény 4.14/5 (7 értékelés)
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.