Főoldal / Desszertek / Hamis francia krémes

Hamis francia krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Hamis francia krémes

Hamis francia krémes

Hozzávalók:

  • 300 g bármely téglalap alakú édes keksz (pl:Petit beurre)
  • 9 dl tej
  • 2 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 2 ek. liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor + 4 ek.
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 4 dl cukrászhab (meggle)
  • 1 cs. habfixáló

A csokimázhoz:

  • 5 ek. porcukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(tepsi mérete: 30cm x 33cm)

A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.

Közben a margarint a 4. ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük.

A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.

A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé.

Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.
Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.

Hűtőbe tároljuk, és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).

Hamis francia krémes 4.60/5 (5 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére