Hamis francia krémes
Hozzávalók:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
(tepsi mérete: 30cm x 33cm)
A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.
Közben a margarint a 4. ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük.
A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé.
Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.
Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.
Hűtőbe tároljuk, és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).