Főoldal / Hal ételek / Harcsa burger

Harcsa burger

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Harcsa burger

Harcsa burger

Hozzávalók:

(3-4 személy részére)

  • 600 g szálkamentes harcsafilé vagy lazacfilé
  • 1 db M-es tojás
  • 1 közepes finomra vágott vöröshagyma
  • 1 zúzott fokhagymagerezd
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 1 csokor finomra vágott kapor
  •  só
  • frissen őrölt bors
  • gari a forgatáshoz
  • 1 tk. kókuszolaj
  • 1-2 ek. ghí (a sütéshez)
  •  1-2 db sárga cukkini
  • 1 fej szeletekre vágott lila hagyma
  •  1-2 szeletekre vágott paradicsom
  •  salátalevelek
  •  olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Harcsafilét vagy lazacot kockára vágjuk és aprítógépbe tesszük.

A felaprított hagymát az 1 tk. felhevített kókuszolajon üvegesre pirítjuk. A kaprot finomra vágjuk és a hagymával, a citromlével, a tojással és a zúzott fokhagymával együtt az aprítógépben lévő halhoz adjuk és finomra aprítjuk. Ízesítjük sóval és borssal.

Kisebb méretű fasírtokat formázunk a masszából megforgatjuk gariban és felhevített ghíben ropogósra sütjük.

A cukkinit megmossuk, szeletekre vágjuk és felhevített olívaolajban kisütjük.

Összeállítjuk a burgert: Egy cukkiniszeletre helyezünk egy saláta levelet, ráhelyezzük a halfasírtot, erre jönnek a paradicsom és a lilahagyma szeletek.

Ízlés szerint tetejére is lehet tenni még egy sült cukkiniszeletet.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére