Harcsapörkölt túrós tésztával
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A halszeleteket kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy-két órát állni hagyjuk.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, olajon átfuttatjuk, piros paprikával megszórjuk. 1 dl vizet öntünk rá és rátesszük a haldarabokat. Fűszerezzük, és a többi hozzávalóval együtt készre főzzük. A bort és piros porpaprikát csak a főzés vége felé adjuk hozzá.
Ízlés szerint lehet tenni a pörköltbe csípős paprikát is.
A tésztát bő forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd kevés forró olajban átforgatjuk.
A túrót megsózzuk, és összekeverjük a tésztával. (vagy a kifőtt tészta tetejére tesszük)
Tejföllel meglocsoljuk és a paprikással tálaljuk.
Finom, könnyű ebéd.