Főoldal / Desszertek / Havas gesztenyés piramisok

Havas gesztenyés piramisok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Havas gesztenyés piramisok

Havas gesztenyés piramisok

Hozzávalók:

A kakaós “tésztához”:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. baracklekvár
  • 4 ek. rum
  • 1 ek.l rumaroma
  • 4 ek. kakaópor
  • tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • rum és porcukor ízlés szerint
  • annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

A szóráshoz:

  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk belőle.

A töltelék hozzávalóit egy külön tálban kikeverjük.

A piramis formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel.

Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még ízlés szerint megszórjuk kókusszal.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Mentés

Havas gesztenyés piramisok 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére