Főoldal / Sertés ételek / Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • 3 tojás
  • só, bors

A szószhoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst, a rizst, az apróra vágott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, Ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából.

Ételízesítős, forró vízbe engedünk a gombócokat, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Egy szedőkanállal óvatosan kiszedjük.

A vajat egy lábosban felmelegítjük. Belekeverjük a lisztet és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a felaprított kaprot és a fűszereket, majd a szószhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett összefőzzük.

A gombócokat a szósszal nyakon öntve kínáljuk.

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal 5.00/5 (1 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére