Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal
Hozzávalók:A húsgolyókhoz:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A húst, a rizst, az apróra vágott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, Ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából.
Ételízesítős, forró vízbe engedünk a gombócokat, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Egy szedőkanállal óvatosan kiszedjük.
A vajat egy lábosban felmelegítjük. Belekeverjük a lisztet és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a felaprított kaprot és a fűszereket, majd a szószhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett összefőzzük.
A gombócokat a szósszal nyakon öntve kínáljuk.