Húsos batyu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát apróra vágom és sós vízben megfőzöm.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom, kevés kakukkfüvet adok hozzá, ráöntöm a leves alapot, és a húst puhára párolom.
Amikor a hús puha, hozzáadom a főtt krumpli kockákat.
A túrót a fele tejföllel kikeverem, beleteszem az aprított petrezselyme,t és a kihűlt hússal összekeverem.
A réteslapokat szétszedem, és olajjal lekenem.
Kettőt teszek egymásra, majd négyfelé elvágom.
A közepébe egy-egy kanál tölteléket teszek, és összefogom a végeit batyu formára.
Tejföllel lekenem, és 180 fokon szép pirosra sütöm.