Húsos töltött cukkini
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A meg tisztított cukkini belsejét egy kanál segítségével kikaparjuk, és lereszeljük (vagy nagyon apróra felaprítjuk). A hagymát apróra vágjuk és a fokhagymával együtt, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a pirított hagymát, a reszelt cukkinit, a tojást, a fűszereket, a sót, és alaposan összekeverjük. A cukkiniket egy hőálló edénybe, vagy tepsibe fektetjük, és megtöltjük őket a töltelékkel.
Kevés vizet öntünk alá, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva készre sütjük. A végén vegyük le róla a fóliát, és hagyjuk picit megpirulni.
Tipp / megjegyzés:
Azért takarjuk le fóliával, hogy egyenletesen átsüljön, és ne égjen meg a sajt sütés közben.