Hússal töltött lángos
Hozzávalók:(A megmaradt marhapörkölt újrahasznosítása) A lángostésztához:
A töltelékhez:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az élesztőt felfutni (kb. 15 perc).
A sót elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet és a kefirt. Alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben készítsük el a tölteléket.
A maradék hideg pörkölthusit egy éles késsel vágjuk fel apróra majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. (ha szükségesnek érezzük ízesítsük még sóval, borssal)
Az időközben megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán kb. 4-3 mm vastagra kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle (10×10cm). Mindegyik négyzet közepre teszünk egy kanállal a töltelékből, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. A 2 végét nedves kézzel összecsípjük. Konyharuhával letakarjuk, és még 15 percet hagyjuk pihenni.
Nem túl forró olajban fedő alatt szép világosra sütjük. (Fordítsuk meg félidőben, hogy mindenhol egyformán megsüljön.)
Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen róla.
Ízlés szerint magában, vagy tejföllel a tetején kínáljuk.