Húsvéti sós kosár sonkával töltve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk az egész tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe áztatott, és kinyomkodott kenyeret. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a fasírthoz. Alaposan elkeverjük.
A húsmasszából vizes kézzel egy nagy, úszógumi szerű belül lyukas formát készítünk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk, és kosárformát formázunk belőle. (Fontos, hogy a belseje üreges maradjon.) Először alulról felfelé rakjuk a csíkokat, ráhelyezzük a húst, majd hosszabb csíkokat vágunk és befonjuk a kosár (a fasírt) oldalát vele. Végül 4 hosszabb csíkot összesodrunk ez lesz a kosár füle. Az egészet lekenjük a tojássárgájával.
Kb sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, egy nagy tányérra tesszük.
A sonkát olajon kb 10 percig. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, rá halmozzuk a sonkát, majd olajon párolt fűszerezett gombával töltjük meg.
A fülét egyszerűen csak szúrjuk bele.