Joghurtos szuflé
Hozzávalók:5 szuflé formához:
|
|
Elkészítés:
Kenjük ki kevés vajjal a szuflé formákat, majd szórjunk bele xilitet. (mint amikor kilisztezzük a tepsit.) Tegyük a formákat egy tepsire. (csak hogy könnyebb legyen egyszerre mozgatni az összeset)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojásokat válasszuk szét két tálba. A fehérjéket a sóval verjük félig kemény habbá, majd adjuk hozzá az ecetet és verjük teljesen keménnyé.
A tojás sárgákat a joghurttal, liszttel, xilittel és a vanília magokkal keverjük jó habosra.
Óvatosan forgassuk bele a tojáshab felét a joghurtos keverékbe, majd utána a másik felét is adjuk hozzá, nagyon óvatos mozdulatokkal egy spatula segítségével.
Adagoljuk a masszát a formákba, majd tegyük a sütőbe 15 percre- NE nyitogassuk a sütő ajtaját!!! (Amennyiben belátunk a sütőbe, mert üveg az ajtaja szerencsések vagyunk.)
Vegyük ki a szépen felemelkedett szufléinkat és azonnal tálaljuk, mert kb. 10 perc alatt összeesnek.
Ennyi az egész, nem ördöngösség. Az íze a sajttortára emlékeztet mégis könnyű, mint egy hab, nehéz megállni, hogy csak egy adagot együnk belőle
nutsnroll.blogspot.co.uk