Főoldal / Desszertek / Joghurtos szuflé

Joghurtos szuflé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos szuflé

Joghurtos szuflé

Hozzávalók:

5 szuflé formához:

  • 2 dl natúr szója joghurt (vagy bármilyen natúr joghurt)
  • 3 nagy tojás fehérje
  • 3 nagy tojás sárgája
  • 1 teáskanál ecet (12% sima, mezei ecet)
  • 3 evőkanál finom liszt
  • egy csipet só
  • 1 vanília rúd magjai
  • 1 evőkanál xilit
  • vaj és xilit a formák kikenéséhez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kenjük ki kevés vajjal a szuflé formákat, majd szórjunk bele xilitet. (mint amikor kilisztezzük a tepsit.) Tegyük a formákat egy tepsire. (csak hogy könnyebb legyen egyszerre mozgatni az összeset)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tojásokat válasszuk szét két tálba. A fehérjéket a sóval verjük félig kemény habbá, majd adjuk hozzá az ecetet és verjük teljesen keménnyé.

A tojás sárgákat a joghurttal, liszttel, xilittel és a vanília magokkal keverjük jó habosra.
Óvatosan forgassuk bele a tojáshab felét a joghurtos keverékbe, majd utána a másik felét is adjuk hozzá, nagyon óvatos mozdulatokkal egy spatula segítségével.
Adagoljuk a masszát a formákba, majd tegyük a sütőbe 15 percre- NE nyitogassuk a sütő ajtaját!!! (Amennyiben belátunk a sütőbe, mert üveg az ajtaja szerencsések vagyunk.)
Vegyük ki a szépen felemelkedett szufléinkat és azonnal tálaljuk, mert kb. 10 perc alatt összeesnek.

Ennyi az egész, nem ördöngösség. Az íze a sajttortára emlékeztet mégis könnyű, mint egy hab, nehéz megállni, hogy csak egy adagot együnk belőle :)

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére