Főoldal / Desszertek / Juhtúrós burgonyás pogácsa

Juhtúrós burgonyás pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós burgonyás pogácsa

Juhtúrós burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 20 dkg juhtúró
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 3 dkg élesztő felfuttatva
  • kb. 1 dl tej
  • só ízlés szerint

A tetejére:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet elmorzsoljuk a túróval, és a zsírral. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, és a krumplinyomon átnyomott burgonyát. Jól összegyúrjuk, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesszük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán, 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk a tetejét, majd pogácsa szaggatóval kis pogácsákat szaggatunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A sütőlemezt a rápakolásig a tűzhely tetején hagyjuk átmelegedni, így hamar meg fog nőni a pogácsánk és nem kell már keleszteni sütés előtt.

Juhtúrós burgonyás pogácsa 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére