Juhtúrós burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elmorzsoljuk a túróval, és a zsírral. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, és a krumplinyomon átnyomott burgonyát. Jól összegyúrjuk, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán, 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk a tetejét, majd pogácsa szaggatóval kis pogácsákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A sütőlemezt a rápakolásig a tűzhely tetején hagyjuk átmelegedni, így hamar meg fog nőni a pogácsánk és nem kell már keleszteni sütés előtt.