Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást és a krumplit megfőzöm.
Közben a paprikákat megskalpolom, a csumáikat eltávolítom. A pástétomot összekeverem a fűszerekkel, az aprított petrezselyemmel és újhagymával.
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, erre szeletelem a megpucolt krumplit, sózom, megszórom borssal és kakukkfűvel. A krumpliágyra helyezem a paprikákat, mindegyikbe teszek főtt tojást, megtöltöm a pástétommal, betekerem a baconbe. Mellé helyezem a paprikák sapkáját, a négybe vágott paradicsomot és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és légkeverésen 45 percig sütöm.
A sajtot lereszelem, a hagymazöldet felaprítom.
A sajtot rászórom a paprikákra, és további 10 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, és megpirítom a tetejét. Mikor kész, rászórom a zöldet.
Tálalok. A tányérra szedek krumplit és paradicsomot, valamint egy paprikát, amit félbevágok. Díszítem egy rozmaringággal.
Tipp / megjegyzés:
Mutatós, színes és finom étel, melyet könnyű elkészíteni. Saját recept.