Főoldal / Egytálételek / Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 doboz (21 dkg) kacsamájpástétom
  • 3 db tojás
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • 6 szelet baconszalonna
  • 6 db közepes krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg trappista
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 2 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást és a krumplit megfőzöm.

Közben a paprikákat megskalpolom, a csumáikat eltávolítom. A pástétomot összekeverem a fűszerekkel, az aprított petrezselyemmel és újhagymával.

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, erre szeletelem a megpucolt krumplit, sózom, megszórom borssal és kakukkfűvel. A krumpliágyra helyezem a paprikákat, mindegyikbe teszek főtt tojást, megtöltöm a pástétommal, betekerem a baconbe. Mellé helyezem a paprikák sapkáját, a négybe vágott paradicsomot és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és légkeverésen 45 percig sütöm.

A sajtot lereszelem, a hagymazöldet felaprítom.

A sajtot rászórom a paprikákra, és további 10 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, és megpirítom a tetejét. Mikor kész, rászórom a zöldet.

Tálalok. A tányérra szedek krumplit és paradicsomot, valamint egy paprikát, amit félbevágok. Díszítem egy rozmaringággal.

Tipp / megjegyzés:
Mutatós, színes és finom étel, melyet könnyű elkészíteni. Saját recept.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére