Kakaós keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós keksz

Kakaós keksz

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • csipet só

A díszítéshez:

  • 15 dkg csokoládé
  • színes szóró cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy deszkára halmozzuk, majd alaposan összegyúrjuk.(ha túl lágynak találjuk, folpackba csomagoljuk, és 20percre hűtőbe tesszük)

A tésztát, lisztezett deszkán kb. 4mm vastagra kinyújtjuk, majd szív alakú kiszúró formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 1cm távolságra letesszük a kakaós tészta szíveket.

180 fokra előmelegített sütőben, alacsony lángon 10-15 perc alatt megsütjük. (vigyázzunk, hogy ne süssük túl)

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A szóró cukrot egy tálkába öntjük. Félig belemártjuk a kihűlt süteményeket az olvasztott csokoládéba, majd belenyomjuk őket a szóró cukorba.

Rácsra tesszük, míg a csokoládé megdermed. Ízlés szerint párosával lekvárral is összeragaszthatjuk.
Pléhdobozban hetekig eláll.

Kakaós keksz 4.50/5 (4 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére