Elmentem!Kapros tejszínes pulykamell
Hozzávalók:
- 6 szelet pulykamell filé (készíthető pulyka felső combból is)
- 1 kisebb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 200 g főzőtejszín
- 1 ek. liszt
- 1 kiskanál kapor (szárított, vagy friss)
- kevés olaj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A pulykamellből szeleteket vágunk, majd simára klopfoljuk. Kevés olajon, mindkét oldalát megsózva, megborsozva megsütjük.
A szeleteket kivesszük, és ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát majd megdinszteljük. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt, sózzuk borsozzuk, és elkeverjük az aprított kaporral.
A sült pulykamellet a kaporszósszal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Mentés
Mentés
Kapros tejszínes pulykamell 5.00/5 (1 értékelés)
Gasztropajti (71 Recept)Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.