Főoldal / Szárnyas Ételek / Kapros tejszínes pulykamell

Kapros tejszínes pulykamell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros tejszínes pulykamell

Kapros tejszínes pulykamell

Hozzávalók:

  • 6 szelet pulykamell filé (készíthető pulyka felső combból is)
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 kiskanál kapor (szárított, vagy friss)
  • kevés olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pulykamellből szeleteket vágunk, majd simára klopfoljuk. Kevés olajon, mindkét oldalát megsózva, megborsozva megsütjük.

A szeleteket kivesszük, és ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát majd megdinszteljük. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt, sózzuk borsozzuk, és elkeverjük az aprított kaporral.

A sült pulykamellet a kaporszósszal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Mentés

Mentés

Kapros tejszínes pulykamell 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére