Főoldal / Főzelékek / Kapros tökfőzelék füstölt kolbásszal

Kapros tökfőzelék füstölt kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kapros tökfőzelék füstölt kolbásszal

Kapros tökfőzelék füstölt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 db kis tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 ek. zsír
  • 200 ml tej
  • 3 ek. finomliszt
  • 100 ml tejszín
  • ízlés szerint friss kapor
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. ecet
  • ízlés szerint tengeri só
  • 50 g házi füstölt kolbász
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tököt lereszeljük. A zsírt felhevítjük és hozzáadjuk a felvágott vöröshagymát. Amikor megsült, hozzáadjuk a reszelt tököt, és egy kicsit együtt pároljuk. A tejben elkeverjük a lisztet és hozzáöntjük a tökhöz. Átkeverjük és lassan hagyjuk főlni. Ha szükséges, öntünk hozzá tejet és készre főzzük. Sózzuk, cukrozzuk.

Végük hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a felaprított kaprot is. Ecettel ízesítjük.
Krumplival és sült füstölt kolbásszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére