Karácsonyi linzer
Hozzávalók:
A töltéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és összegyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti linzer kiszúróval kiszaggatjuk. (Párban készítsük, minden telihez legyen egy lyukas is)
A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott linzereket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-9 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A kihűlt linzereket ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk, majd ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Jól záródó pléh dobozban egy két hétig is eláll, de azonnal is fogyasztható, mert finom és omlós.