Karácsonyi linzer

Hozzávalók:
A töltéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és összegyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti linzer kiszúróval kiszaggatjuk. (Párban készítsük, minden telihez legyen egy lyukas is)
A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott linzereket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-9 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A kihűlt linzereket ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk, majd ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Jól záródó pléh dobozban egy két hétig is eláll, de azonnal is fogyasztható, mert finom és omlós.
Receptkirály.hu Receptek képekkel



