Kaszinótojás Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A kaszinótojáshoz:
A sonkatekercshez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kevés mustárt, majonézt és tejfölt, a felaprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük (figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon). Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, és petrezselyemzölddel díszítjük.
A sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, és fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és besűrítjük, végül a sóval és a fehér borssal ízesítjük.
A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelmártást, és a lereszelt tormát, és robotgéppel krémesre keverjük. A tormakrémből félreteszünk egy keveset, majd a többivel megtöltjük a sonkaszeleteket. A félretett krémet habzsákba töltjük, és a tekercsek végeire rózsákat nyomunk belőle.