Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Kaszinótojás Erzsike konyhájából

Kaszinótojás Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kaszinótojás Erzsike konyhájából

Kaszinótojás Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A kaszinótojáshoz:

  • 8 db tojás
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. majonéz
  • 2-3 ek. tejföl
  • bors
  • friss petrezselyemzöld

A sonkatekercshez:

  • 10 szelet gépsonka (téglalap alakú)
  • 18 dkg vaj
  • 4 ek liszt (csapott)
  • 5 dkg reszelt ecetes torma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • fehérbors

A díszítéshez:

  • főtt tojás
  • uborka
  • paradicsom
  • paprika
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kevés mustárt, majonézt és tejfölt, a felaprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük (figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon). Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, és petrezselyemzölddel díszítjük.

A sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, és fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és besűrítjük, végül a sóval és a fehér borssal ízesítjük.
A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelmártást, és a lereszelt tormát, és robotgéppel krémesre keverjük. A tormakrémből félreteszünk egy keveset, majd a többivel megtöltjük a sonkaszeleteket.  A félretett krémet habzsákba töltjük, és a tekercsek végeire rózsákat nyomunk belőle.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére