Kókuszhabos-eperlekváros sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport és a csipet sót. Egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
Kivajazott, lisztezett tepsibe belenyomkodjuk a tésztát, és jó vastagon a tetejére kenjük a lekvárt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 percig sütjük.
Míg sül a tészta a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.
Kivesszük a tepsit a sütőből és egyenletesen rákenjük a kókuszos kemény habot. Ezután visszatesszük sülni kb. 10 perce, míg a hab kicsit barnulni kezd.
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Kockákra vágva kínáljuk.