Főoldal / Desszertek / Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin (hideg)
  • 4 tojássárgája
  • fél cs. sütőpor
  • csipet só

A tetejére:

  • eperlekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport és a csipet sót. Egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

Kivajazott, lisztezett tepsibe belenyomkodjuk a tésztát, és jó vastagon a tetejére kenjük a lekvárt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 percig sütjük.

Míg sül a tészta a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.

Kivesszük a tepsit a sütőből és egyenletesen rákenjük a kókuszos kemény habot. Ezután visszatesszük sülni kb. 10 perce, míg a hab kicsit barnulni kezd.

Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Kockákra vágva kínáljuk.

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény 4.00/5 (5 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére