Kókuszos vaníliakrémes szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, lisztet és a sütőport is. Majd belekeverjük a habot és sütőpapírral bélelt 30×30 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amíg a lap sül elkészítjük a krémet. A pudingport és a cukrot elkeverjük a tejjel és megfőzzük, miután elkészült belekeverjük a kókuszreszeléket és kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük és a hideg krémbe forgatjuk.
A kókuszos krémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk. Kókuszreszelékkel, vagy kókuszpehellyel díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük és szeletelve kínáljuk.