Kolbászos-macisajtos batyuk
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tészta kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
A töltelékhez:A kolbászt apró kockákra vágjuk majd össze dolgozzuk a sajttal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk,közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből.
A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük.
Megkenjük felvert egész tojással,megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!