Kolbászos sajtos rakott karfiol
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm.
Egy hőálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt.
Vágok rá kolbászkarikákat.
Egy féldoboz tejfölhöz keverek egy tojást, ráöntöm a karfiolra, fűszerezem.
Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, apróra vágott bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, végül a paprikákat, és kevés vajat.
Sütőbe teszem 180 C fokra hőlégkeverésre, a végén grill fokozaton megpirítom a tetejét. (25+5perc)
Tálaláskor teszek rá bazsalikomlevelet.
Tipp / megjegyzés:
A rakott karfiolt többnyire főtt rizzsel és darált hússal szokták készíteni. Nos, én ezen változtattam.
Ezúttal rizs nélkül,. kolbásszal, paradicsommal, hegyes zöld paprikával, chilivel, tejföllel és tojással készítettem el a rakott karfiolomat.