Koma leves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap, leöntjük róla a vizet, és tiszta vízben sóval, babérlevéllel puhára főzzük.
Egy nagy fazékban kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is és üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzzuk a fazekat, megszórjuk a piros paprikával, hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát, a répát, a fehérrépát, majd sózzuk, borsozzuk és babérlevelet is adunk hozzá. Sörrel és vízzel felengedjük, és kis lángon főzzük.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a leszűrt előfőzött babot is és együtt teljesen puhára főzzük. A füstölt kolbászt karikára vágjuk, de ezt csak a végén adjuk a leveshez.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, kevés forró levest adunk hozzá, majd a fazékba öntjük. Forralunk egyet rajta, ízlés szerint utána ízesítünk ( én még kevés mézzel ízesítettem).
Friss kenyérrel tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nekem sajnos nem volt otthon gyöngybabom, csak vörösbab, de ezzel is nagyon jól sikerült.