Krémsajtos bundában sült hússzeletek
Hozzávalók:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.
A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet alaposan, csomómentesre összekeverjük.
A hússzeleteket alaposan belemártogatjuk a sajtos masszába, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha Te kevesebb adagot készítesz, könnyen kiszámolhatod a neked megfelelő mennyiséget … 1 dl tejhez 3 ek. lisztet kell adni. Vagyis a 6-7 db húshoz 2 dl tej és 6 ek. liszt kell kb. A tömlős krémsajtból és a tojásból is elég 1-1 db. Fokhagymából is csak 1-2 gerezd kell.