Lazacsaláta leveles tésztában
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztából nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, majd egy kisebb méretű szaggatót kicsit rányomva félig bevágjuk a tésztát. (vigyázni kell, nehogy a tésztát teljesen átvágja a szaggató)
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire kicsit távolabb kell helyezni egymástól a korongokat. Mindegyiknek az alját villával kicsit megböködjük, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Előmelegített forró sütőbe tesszük, majd pár perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük. (ha netán mégis felpúposodna a tészta közepe, a sütőből kivéve, ujjal kicsit lenyomkodjuk, hogy elég hely legyen a tölteléknek)
A mascarponét sóval, őrölt borssal és apránként hozzáadott tejföllel sima, krémes állagúra keverjük. (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)
Ízlés szerint feldaraboljuk a füstölt lazacot, a keményre főzött tojásokat, a füstölt sajtot, és a snidlinget.
Ezután óvatosan összekeverjük az előzőleg kikevert mascarponés krémmel, majd a hűtőbe tesszük pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztába belekanalazzuk a lazacsalátát, majd a tetejét snidlinggel díszítjük.