Lecsó spagettivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, és tovább párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort, és a szószokat.
Közben sós vízben megfőzöm a tésztát. Leszűröm, és hozzákeverem a lecsóhoz. Azonnal tálalok, reszelek rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használok.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, és nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.