Főoldal / Tészta ételek / Lecsó spagettivel

Lecsó spagettivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsó spagettivel

Lecsó spagettivel

Hozzávalók:

  • 7 db különböző színű paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika 
  • 4 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 db nagy csiperkegomba törzse
  • 15 dkg kockázott bacon szalonna
  • 1 ek olívaolaj
  • bazsalikom
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • csípős őrölt pirospaprika
  • oregano
  • őrölt bazsalikom
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg spagetti
  • 5 dkg parmezán
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, és tovább párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort, és a szószokat.

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát. Leszűröm, és hozzákeverem a lecsóhoz. Azonnal tálalok, reszelek rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használok.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, és nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére