Főoldal / Desszertek / Madártej Kati konyhájából

Madártej Kati konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Madártej Kati konyhájából

Madártej Kati konyhájából

Hozzávalók:

  • 2 liter tej (3,5 és 2,8 zsírtartalmú)
  • 10 db tojás
  • 10+2 ek. cukor(de ízlés szerint)
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint vanília vagy vaníliás cukor (4 csomag)
  • 1 ek. liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet a 2 kanál cukorral, a csipet sóval és a kikapart vaníliával feltesszük főni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához keverünk 8 kanál cukrot és 1 kanál lisztet, majd habosra kavarjuk. Kevés tejjel hígítjuk.

A tojásfehérjét 2 kanál cukorral habosra verjük, majd a felfőtt tejbe kanál segítségével galuskát szaggatunk. 1 percig főzzük mind két oldalát. Egy nagy tálba szedjük. A műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a hab.

A forró tejbe hőkiegyenlítéssel bele kavarjuk a tojássárgáját és szép lassan folyamatos keveréssel felfőzzük, majd a fehérjére öntjük.

Kihűtve, díszítve tálaljuk.

Madártej Kati konyhájából 4.00/5 (5 értékelés)

Magyarné Nyírő Kati Magyarné Nyírő Kati (6 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére