Elmentem!Májas táska
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 10 dkg bacon
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- 10-15 szem kapribogyó
- 4-5 zsályalevél
- 1 csomag 400 grammos leveles tészta
- lenmag vagy szezámmag
- 1 tojás
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük pirosra. Szedjük ki a zsírból és ebben süssük üvegesre a felaprított hagymát. Tegyük bele a májat, öntsük fel a borral, és egy kis olívaolajjal. Adjuk hozzá a kapribogyót, a zsályaleveleket, sózzuk, borsozzuk és végül tegyük vissza a serpenyőbe a szalonnát is.
15-20 perc alatt készre pároljuk, majd villával összetörjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, kockákra vágjuk és beletöltjük a májast. Kb. 8 db táska lesz belőle. A megtöltött táskák tetejét egy éles késsel bevagdossuk, majd megkenjük tojással, és megszórjuk a lenmaggal. 180 fokra és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
lelekkonyha.blogspot.hu
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...