Málnás boleró szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat ezzel is még habosítom.
Hozzáadom a tejet is, és a sütőporos lisztet.
Sütőpapiros sütőlapra simítom, és 180 fokon megsütöm. (A tepsi mérete 24X22 es.)
Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukorral elkevert tejfölt, és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Közben elkészítem a krémet.
A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besűrítem.Ha már elég sűrű hozzáadom az italporokat, és elkeverem.
Az egészet langyosra kihűtöm, majd a kihűlt tejfölös tésztára rásimítom.
Hűtőbe teszem dermedni, ha teljesen kihűlt nagyon szépen lehet majd szeletelni.
A málnás boleró szelet, finom, krémes, gyorsan elkészíthető sütemény.
Tipp / megjegyzés:
Az a jó ebben a süteményben, hogy az italpor minden ízével elkészíthető.