Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, elvegyítjük majd félretesszük.
A barna cukrot, az édesítőt és a puha vajat a mixer táljába tesszük, és kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, majd egyenként a tojásokat. Mindegyikkel jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a mandulavajat is, végül a száraz hozzávalókat keverjük bele. Majd beleforgatjuk a csokit.
Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a masszát egy fagylaltos kanál segítségével.
A tetejüket enyhén lenyomjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra szedjük őket és teljesen kihűtjük.
Pléhdobozban hetekig eláll.