Marcipánkrémes vaníliás patkó
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük.
Utoljára a lisztet keverjük hozzá és sima masszává dolgozzuk.
Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle egy sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
A töltelékhez valókat krémesre kikeverjük. 1 -1 db patkót összeragasztunk a krémmel.
A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk, és rácsra tesszük száradásig. Pléhdobozban hűvös helyen, napokig eltartható.