Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Marcipános linzer málnalekvárral töltve

Marcipános linzer málnalekvárral töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marcipános linzer málnalekvárral töltve

Marcipános linzer málnalekvárral töltve

Hozzávalók:

kb. 45 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 1 db tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1,5 tk. fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg

A töltelékbe:

  • málna lekvár (vagy ribizli)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A marcipánmasszát tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen és könnyebben le tudjuk reszelni.

A lisztet, a sütőporral, a porcukorral és a fűszerekkel együtt tegyük egy tálba és vegyítsük el.
A margarint picit olvasszuk meg, majd adjuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a tojást is és a reszeljük bele a natúr marcipánmasszát.

Amikor az összes hozzávaló a tálba került, dolgozzuk össz a kézi-mixer dagasztókarjával. Majd kézzel gyúrjuk át és folpackba csomagolva tegyük 2 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon a massza. (akár 1 napig is pihenhet a hűtőben)

A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. (légkeverés 160 fok)

A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és tetszés szerinti linzer kiszúrókkal kiszaggatjuk. Párban legyenek 1 teli 1 lyukas. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 10-15 perc alatt megsütjük.

A kihűlt kekszeket málnalekvárral összeragasztjuk majd fémdobozba tesszük ahol pár nap alatt megpuhulnak. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére