Marcipános linzer málnalekvárral töltve
Hozzávalók:kb. 45 darabhoz
A töltelékbe:
|
|
Elkészítés:
A marcipánmasszát tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen és könnyebben le tudjuk reszelni.
A lisztet, a sütőporral, a porcukorral és a fűszerekkel együtt tegyük egy tálba és vegyítsük el.
A margarint picit olvasszuk meg, majd adjuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a tojást is és a reszeljük bele a natúr marcipánmasszát.
Amikor az összes hozzávaló a tálba került, dolgozzuk össz a kézi-mixer dagasztókarjával. Majd kézzel gyúrjuk át és folpackba csomagolva tegyük 2 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon a massza. (akár 1 napig is pihenhet a hűtőben)
A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. (légkeverés 160 fok)
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és tetszés szerinti linzer kiszúrókkal kiszaggatjuk. Párban legyenek 1 teli 1 lyukas. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 10-15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt kekszeket málnalekvárral összeragasztjuk majd fémdobozba tesszük ahol pár nap alatt megpuhulnak. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.