Marcipános sütipecsétes keksz
Hozzávalók:40-45 darabhoz:
|
|
Elkészítés:
A marcipánmasszát tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen és könnyebben le tudjuk majd reszelni.
Tegyük a lisztet a késhegynyi sütőporral egy keverőtálba. Adjuk hozzá a porcukrot, a fűszereket és vegyítsük el.
A margarint olvasszuk meg, majd adjuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a tojást is és a reszeljük bele a natúr marcipánmasszát és a narancs héját.
Amikor az összes hozzávaló a tálba került, dolgozzuk össz a kézi-mixer dagasztókarjával. Majd kézzel is gyúrjuk át és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon a massza. (akár 1-2 napra is ott maradhat, nem romlik meg és így tudunk előre dolgozni a karácsonyi kapkodásban)
A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. (légkeverés 160 fok)
A tésztát lisztezett deszkán 3-4mm vastagra kinyújtjuk és belisztezett sütipecséttel pecsételjük és szaggatjuk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a sütőbe toljuk és 10-15 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből kb 40-45 db karácsony illatú és ízű keksz készült.