Márványos csokis szelet
Hozzávalók:(kb. 25×30 cm tepsihez): A tésztához:
A locsoláshoz: (elhagyható)
A díszítéshez: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tej felét megmelegítjük, hozzáadjuk a kakaót és csomómentesre keverjük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet szódabikarbónával, a sóval és a sütőporral majd félretesszük.
A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az olajjal és a maradék tejjel egy habverő segítségével elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre kikeverjük.
A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe belekeverjük a tejben feloldott sűrű kakaóport. A kakaós masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd rákanalazzuk a sárga masszát és egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.
Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a csokoládés krémet. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy langyosra hűljön.
A tejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzácsurgatjuk a csokoládét és keményre felverjük.
A kihűlt lapot ízlés szerint kevés kávéval meglocsoljuk, majd a krémet a lap tetejére simítjuk. A tetejét csokoládé forgáccsal díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, majd szeletelve kínáljuk.