Főoldal / Desszertek / Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony

Hozzávalók:

(2 toronyhoz)
A palacsintához:

  • 4 dl liszt
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás (közepes)
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só 
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín (v. hulala)

A csoki öntethez:

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
  • 2 evőkanál cukor
  • kb. 2-3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor 
  • 1-2 kávéskanál rum
  • 1 teáskanál hideg vaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverjük. (A szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni.)

A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, majd beleteszünk egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinta mindkét oldalát kisebb lángon szép pirosra sütjük. Megsütjük az összeset.

A mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) kemény habbá verjük, és a mogyorós krémbe keverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet. A keményítőt és a kakaót összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és simára keverjük. Majd hozzáadunk még 1 dl tejet, és betesszük a mikróba 30 másodpercre. Kivesszük, simára kikeverjük és beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot. Visszatesszük a mikróba és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. (kb. 30 másodperc)
Kiveszem, ha kell, tejjel hígítjuk, majd belekeverjük a jéghideg vajat, hogy szép fényes legyen. Legvégül rummal vagy sütőrummal ízesítjük.

Tányérra teszünk egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a krémmel. Ezután befedjük egy palacsintával, meglocsoljuk csoki öntettel, amire egy újabb palacsinta következik, amire a mogyorókrém, és így folytatjuk a rétegezést. Két tornyot készítünk. Felülre palacsinta kerül, amit ízlés szerint porcukorral meghintünk és porcukorral megszórunk.

Tálalás előtt éles késsel felszeleteljük, és úgy kínáljuk. Érdemes az elkészült tornyokat betenni a hűtőbe, hogy a töltelék kicsit megdermedjen, így könnyebben szeletelhető, és nem csúszik szét, mint az enyém.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére