Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorony
Hozzávalók:(2 toronyhoz)
A töltelékhez:
A csoki öntethez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverjük. (A szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni.)
A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, majd beleteszünk egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinta mindkét oldalát kisebb lángon szép pirosra sütjük. Megsütjük az összeset.
A mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) kemény habbá verjük, és a mogyorós krémbe keverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet. A keményítőt és a kakaót összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és simára keverjük. Majd hozzáadunk még 1 dl tejet, és betesszük a mikróba 30 másodpercre. Kivesszük, simára kikeverjük és beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot. Visszatesszük a mikróba és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. (kb. 30 másodperc)
Kiveszem, ha kell, tejjel hígítjuk, majd belekeverjük a jéghideg vajat, hogy szép fényes legyen. Legvégül rummal vagy sütőrummal ízesítjük.
Tányérra teszünk egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a krémmel. Ezután befedjük egy palacsintával, meglocsoljuk csoki öntettel, amire egy újabb palacsinta következik, amire a mogyorókrém, és így folytatjuk a rétegezést. Két tornyot készítünk. Felülre palacsinta kerül, amit ízlés szerint porcukorral meghintünk és porcukorral megszórunk.
Tálalás előtt éles késsel felszeleteljük, és úgy kínáljuk. Érdemes az elkészült tornyokat betenni a hűtőbe, hogy a töltelék kicsit megdermedjen, így könnyebben szeletelhető, és nem csúszik szét, mint az enyém.